IŞİD'e katılmak yerine hastanede yatsın diye oğlunu zehirlemiş!

IŞİD'e katılmak yerine hastanede yatsın diye oğlunu zehirlemiş!

İngiltere bir kadının, eski kocası tarafından Suriye’de IŞİD bölgesine kaçırılmaması için oğlunu zehirlediği ortaya çıktı. Kadın dört yıl altı ay hapis cezası aldı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, adı açıklanmayan 27 yaşındaki kadın, eskide kocası olan cihat bir militanın oğullarını Suriye’ye kaçırmasından korkuyordu. Bu nedenle, 2015 yılında ağustos-ekim arasında, hastanede yatması için oğluna altı ay boyunca kasıtlı olarak anti-psikotik ilaçlar ve zehir verdi.

Londra’da yaşayan kadının avukatı Kate O’Raghallaigh, müvekkilinin bu fikri, oğlunun gerçek bir hastalıktan dolayı hastaneye yatması sonrası edindiğini anlattı. Eski kocasının oğullarını Suriye’de IŞİD bölgesine götüreceğini söylediğini, kadının ‘tamamen panik içinde olduğunu’ anlatan avukat, “Fikir bu şekilde ortaya çıktı. Onu hasta ederse hastaneye yatmak zorunda kalacağını fark etti. Bu düşünce sapkın görünse de, ne kadar uzun süre hastanede kalırsa o kadar güvende olacağını düşündü” dedi.

Mahkemede aktarılana göre, çocuk 23 Ağustos-29 Ekim 2015 tarihleri arasında nörolojik ve bakteriyel şikâyetlerle birkaç kez hastaneye kaldırıldı. Çocuğun şu an sağlıklı olduğu belirtilirken, oğluna ilaç ve zehir verdiğini kabul eden anneye dört yıl altı ay hapis cezası verildi. Yargıç, kadının oğlunu hasta tutmak yerine Suriye ve IŞİD konusundaki endişelerini yetkililerle paylaşmış olması gerektiğini söyledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.