'IŞİD, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır'

'IŞİD, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır'

CHP'li Barış Yarkadaş, Atatürk Havalimanındaki canlı bomba saldırısına ilişkin, "IŞİD, Türkiye'yi vurmuş, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır. Halkımız IŞİD'in saldırı tehditleri altındadır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Atatürk Havalimanında meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Barış Yarkadaş, "IŞİD, AKP'nin bumerangıdır. Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'yu şekillendirmek için desteklenen, büyütülen IŞİD, Türkiye'yi vurmuş, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır. Halkımız IŞİD'in saldırı tehditleri altındadır" diye konuştu.

"HÜKÜMET YETKİLİLERİ ONURUYLA İSTİFA ETMELİDİR"

Yarkadaş şöyle konuştu:

"Bu ülkede Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT müsteşarı yoktur. Türkiye terör örgütlerinin tehdidi altında sahipsiz bırakılmıştır. O yüzden bu terör eylemini engellemekle görevli olan kim varsa bir an önce istifa etmeli ve o koltuğu hakkıyla dolduracak kişilere bırakmalıdır. Her terör saldırısı sonrası terör örgütlerini tweet atarak kınayan Efkan Ala bu kez tweet atıp kınadı mı bilmiyoruz çünkü Twitter kapatıldı. İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu MİT müsteşarı ve emniyet genel müdürünü terör saldırılarıyla ilgili bilgi vermek üzere defalarca komisyona çağırdık ama gelmediler. Hükümet bir an önce ortaya çıkmalı, Türkiye'nin hangi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını anlatmalıdır. IŞİD'in stratejisi nedir, önlem almış mıdır alabilmiş midir? AKP hükümetinin terör eylemleri karşısında kontrolü kaybettiği açıkça görülmektedir. Havalimanına turistik gezi gibi kaleşnikoflarla, bombalarla gelen teröristleri engelleyecek gücün istihbarat çalışmasının olmadığı görülmüştür. Onurlarıyla hükümet yetkilileri istifa etmelidir."

"MEHMET METİNER, IŞİD'İ KOYURUP HEDEF ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞMIŞ"

Barış Yarkadaş, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in Twitter'da paylaştığı “İstanbul Havalimanında patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşması tesadüf değil. Kılıçdaroğlu'nun siyasetle yaptığını diğer yoldaşları bombayla yapıyor. Lanet olsun! Bu alçak eylem tarzı PKK'yı işaret ediyor. Yani Kılıçdaroğlu'nun "hendek arkadaşlarını" tweetin anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Bu eylemi yapan IŞİD'dir. Mehmet Metiner IŞİD'i korumak ve kollamak işini himaye etmek için hedef şaşırtmaya çalışmış ve genel başkanımızı hedef almış. IŞİD'i koruma, kollama ihtiyacı nereden çıkmıştır? Neden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef gösteriyor. Bir milletvekilinin yapması gereken terör eylemi sonrası IŞİD'i kınamak olmalıdır. Bu kanlı eylemi kınayamamıştır Mehmet Metiner. Bunun yerine hedef şaşırtmaya çalışmış, IŞİD'i korumuştur ve partimizi hedef almıştır."

"IŞİD'İN 'ÜSTÜME GELMEYİN' DİYEREK BU BOMBAYI PATLATMAYA ÇALIŞMASI İLK MESAJDIR"

"IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerinin anlatıldığı kapsamlı dosya şu anda komisyonda. Öyle bilgiler var ki kamuoyunun şoka uğrayacağı ve nasıl bir ülkede yaşıyoruz sorusunu sordurtacak bir dosya hazırladık. Ancak ne yazık ki AKP iktidarı, IŞİD'i himaye etme anlayışını her yerde olduğunu gibi bu alanda da sürdürüyor. IŞİD'e karşı sorularımız yanıtlamaktan kaçınıyor. Hangi ortaklığın ortasından korkuyorlar da IŞİD'in üzerine gidilmesine neden açık ve net tavır alamıyor. AKP, IŞİD ile baş edemez. Mücadele edemez. Çünkü mücadele etmeye başladığı an içine girdikleri ilişkiler ortaklıları ortaya çıkar. Rusya'nın müdahaleleriyle sıkışan IŞİD'in Türkiye'de varlığını sürdürmeye çalışması ve 'ben varım, buradayım sakın benim üstüme gelmeye çalışmayın' anlayışıyla Atatürk Havalimanında bu bombayı patlatması bence ilk mesajdır ve bu mesajın Türk toplumu tarafından doğru okunması gerekir bu mesajın."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.