IŞİD Musul'da 28 Türkiyeli şoförü rehin alındı!

IŞİD Musul'da 28 Türkiyeli şoförü rehin alındı!

Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türkiyeli şoförün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi.

DHA'nın geçtiği habere göre HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.
 
Irak'ta bulunan ve arkadaşları rehin alınan Hüsnü Akbaş ise, dün gece konvoy halinde giden 28 TIR şoförü ile sabah konuştuğunu ve şoförlerin rehin alındıklarını söyledikten sonra kendileriyle temasın kesildiğini söyledi.
 
İskenderun Limanı'ndan Federal Kürdistan'ın Musul kentine bağlı Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot taşıyan 28 Türkiyeli şoför, dün gece Mahmur üzerinden konvoy halinde ilçeye hareket etti.
 
Sabah saatlerinde arkadaşlarını arayan şoförler IŞİD militanları tarafından tankerlerine el konulduğunu ve santralin ele geçirildiğini ve kendilerinin de rehin alındıklarını söyledi.
 
Şoförlerin arkadaşı olan ve kendisi Mahmur'da kalan Hüsnü Akbaş, uzun süredir İskenderun'dan Musul'a tankerlerle mazot taşıdıklarını belirterek, "Dün akşam 28 arkadaşımız tankerleri ile konvoy halinde Mahmur üzerinden Geyara'daki termik santrale mazot götürmek için hareket etti. Sabah saatlerinde görüştüğümüz bir arkadaşımız IŞİD militanlarının termik santrali ele geçirdiğini ve tankerlerine el koyarak kendilerini de rehin aldıklarını söyledi ve telefon kapandı. Sonra bütün aramalarımıza rağmen kendilerine ulaşamadık" dedi.
 
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, rehin alınma nedeniyle bazı şoförlerin kendisini de arayarak durumdan haberdar ettiğini ve kendisinin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

BİNLERCE KİŞİ DUHOK VE ERBİL'E KAÇIYOR

Musul'da Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, binlerce Musullunun Irak Kürt yönetimi idaresinde bulunan Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre, IŞİD, Musul’un Tennak, Yermuk, 17 Temuz ve Risale mahallelerinde kontrolü ele geçirdiği ve mahallelerde oturanlara anons yaparak evlerini terk etmelerini istediği belirtildi.
 

IŞİD'in rehin aldığı şoförlere DİHA ulaştı

Öte yandan Dicle Haber Ajansı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi çetecilerin elinde rehin durumda bulunan şoförlerden Ökkeş Şen'e ulaştı.

DİHA'ya bilgi veren Ökkeş, 10 şoförün alınıp, çeteler tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğünü, diğer şoförlerin de şuan Geyara termik santralinin içinde tutulduğunu söyledi. 

Geyara termik santralinde rehin tutulan şoförlerden Ökkeş Şen, olayı şöyle anllatı: "Biz araçların içinde yatıyorduk. Bunlar ne zaman gelmişler, bilmiyoruz. Toplam 30-40 kişiydiler. Yüzleri maskeli. Üzerinde uçak savar olan araçlarla santrale girdiler. Bir tane güvenlik görevlisi vardı, onu da yakalayıp, götürdüler. Bizden bazıları kaçıp saklandı. Diğerlerini topladılar, 10 şoförü ve iki tankeri bazıları alıp, kendileriyle götürdüler. Bizde şu an santralin içindeyiz. Etrafımızı kuşatmışlar, dışarı çıkmamıza izin verilmiyor." 

DİHA kaçırılan tanker şoförlerinin isimlerini de açıkladı.

İsimleri öğrenilen tanker şoförleri şunlar; Osman Maruk, M. Nezir Çakan (Mardin), Tayar Ökten (Silopi), Hanifi Aktan (Urfa), Halil Aktan (Urfa), Ökkeş Şen (K. Maraş), Ramazan Şimşek (Silopi), Özgür Şimşek (Silopi), Selahaddin Karakum (Silopi), Servet Karakum (Silopi), Ceyvan İsmailoğlu, İbrahim Uslu (Urfa), Mehmet Kantarcı, Serdar Bayrak (Silopi), Mustafa Taşdöner (Mardin), Ahmet Çelikoğlu, Sait Çobanoğlu (Mardin).  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.