‘IŞİD Cenevre’ye davet edilse Davutoğlu bu kadar bağırmayacaktı’

‘IŞİD Cenevre’ye davet edilse Davutoğlu bu kadar bağırmayacaktı’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümetin PYD karşıtı tutumuna tepki gösterdi, “Birileri IŞID’i Cenevre’ye davet etmiş olsaydı Davutoğlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı,” dedi.

temaslarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu (AP) yetkilileri ile görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Hükümetin Cenevre’deki Suriye toplantısıyla ilgili PYD karşıtı tutumunu eleştiren HDP Eş Genel Başkanı, “Suriye halkını temsil eden, PYD ve diğer güçler de masada olursa oradan bir sonuç çıkabilir,” dedi.

Hükümetin tavrına tepki gösteren Demirtaş, “IŞİD halifesi Bağdadi gelip Cenevre’de sandalyeye oturmuş olsaydı Davutoğlu herhâlde ‘Bu burada oturamaz terörist örgüttür’ demezdi” diye konuştu.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

“PYD, IŞİD’e karşı başarılı olabilmiş tek harekettir”

“AKP hükümetinin PYD’ye karşı göstermiş olduğu tutum kabul edilebilir değil, çok yanlış bir tutum. PYD, IŞİD’e karşı en etkili mücadeleyi yürütmüş örgütün ismidir, partinin ismidir ve IŞİD’e karşı başarılı olabilmiş dünyadaki tek harekettir.Türkiye’ye karşı tek bir kurşun atmamış bir örgütü, sırf AKP hükümetini memnun etmek için masaya oturtmayacaklarsa o konferans başından itibaren çökmüş demektir. Oradan bir sonuç çıkmayacak demektir” diye konuştu.

“‘PYD masada olmasın’ diyenler, Suriye’de barış istemeyenlerdir”

“Suriye’de en etkili yerel gücü dışlayarak Suriye’de Barış aranır mı? Dolayısıyla ‘PYD masada olmasın’ diyenler, Suriye’de barış istemeyenler, çözüm istemeyenlerdir, kesin net olarak böyledir. Suriye halkını temsil eden, PYD ve diğer güçler de masada olursa oradan bir sonuç çıkabilir. Aksi halde tıpkı Cenevre bir, Cenevre iki gibi sonuçsuz boş anlamsız bir konferans olur. Bu konuda AKP hükümetinin de artık bu anlamsız tavrından vazgeçmesi gerekir. Davutoğlu bunu yaparak Suriye’de çözüm değil sorun yaratan ülke olduklarını, sorunun tarafı olduklarını ortaya koyuyor. Davutoğlu’nun politikaları Suriye çözümünü zorlaştırıyor, imkansız hale getiriyor. Biz bu konuda kesinlikle AKP ile aynı şeyi düşünmüyoruz, düşünmek zorunda da değiliz.

“IŞİD Cenevre’ye davet edilse Davutoğlu bu kadar bağırmayacaktı”

“Hükümet bunu yaparak aslında iç barışı da giderek tehlikeye atıyor, çatışmayı derinleştiren bir politika izlemiş oluyor, Suriye’deki barış görüşmelerini ve barış ihtimalini de engellemiş oluyor ve Suriye’de dökülen her damla kandan AKP de daha fazla sorumlu hale geliyor. Birileri IŞID’i Cenevre’ye davet etmiş olsaydı Davutoğlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı. IŞİD halifesi Bağdadi gelip Cenevre’de sandalyeye oturmuş olsaydı Davutoğlu herhalde “Bu burada oturamaz terörist örgüttür” demezdi. “Eminim ki ‘Onlar da öfkeli çocuklardır, bu masada olsunlar’ derdi. Kürtlerden niye bu kadar nefret ediyorlar anlamak da zorlanıyoruz. Türkler, Kürtlerin kardeşidir, Suriye’deki Irak’takiler de öyledir. Siz IŞİD’e göstermiş olduğunuz sevginin, saygının binde birini Kürtlere göstermiyorsunuz sonra da ‘Kürtlerle etle tırnağız, bin yıldır kardeşiz’ gibi hikayeler anlatıyorsunuz. Sonra da kimse inanmaz bunlara tabii ki.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.