İrlanda koalisyon arayışına giriyor

İrlanda koalisyon arayışına giriyor

İrlanda’da, cuma günü yapılan genel seçimde kullanılan oyların sayımında sona yaklaşıldı.

Seçime katılımın yüzde 65 oranında gerçekleştiği İrlanda’da, oy sayımı yerel saatle 22.30'da 40 seçim bölgesinin 36'sında tamamlandı.

İrlanda'nın 158 sandalyeli parlamentosuna girmeye hak kazanan 148 milletvekili belli olurken, hiçbir partinin tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşamayacağı da netleşti.

Başbakan Enda Kenny'nin partisi Fine Gael, önemli miktarda oy kaybetmesine karşın parlamentoda birinci parti konumunu korudu. Fine Gael’in koalisyondaki küçük ortağı İşçi Partisi ise 4. parti konumuna geriledi. İki partinin milletvekili sayıları, henüz belirlenmeyen milletvekilliklerinin tamamını kazansalar bile hükümet kurmak için gereken sayının gerisinde kalıyor.

Fine Gail milletvekillerinden bazıları yaptıkları açıklamalarla Fianna Fail ile bir koalisyona yeşil ışık yaksalar da Fianna Fail tarafından yapılan açıklamalarda partinin böyle bir koalisyona sıcak bakmadığı yansıtılıyor. Fine Gail ve Fianna Fail arasında bir koalisyona karşı çıkanların en önemli gerekçelerinden.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.