Irkçılığa maruz kalan Kürt öğrenci darp edilmiş

Irkçılığa maruz kalan Kürt öğrenci darp edilmiş

Bahariye Ortaokulu’nda okuyan ve ırkçılığa maruz kalan Kürt öğrencinin olay sırasında darp edildiği sağlık raporuna yansıdı.

İstanbul Kadıköy Bahariye Ortaokulu'nda 8’inci sınıf öğrencisi R.P., 27 Eylül’de isminin Kürtçe olması nedeniyle ırkçı muameleye maruz kaldı ve darp edildi. Yaşanılan tartışma nedeniyle R.P. hakkında disiplin soruşturması başlatılırken, R.P.’ye ırkçı saldırıda bulunan öğrenciler hakkında ise bir işlem yapılmadı. R.P., 3 Ekim Pazartesi günü disiplin kuruluna çıkarılacak.

R.P., ailesiyle birlikte gittiği İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde darp raporu aldı. R.P.’nin sağlık muayenesinde sağ kolunda, sağ ve sol üst bacaklarda 1 cm çapında ekimozlar bulunduğu tespit edildi.

NE OLMUŞTU 

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Bahariye Ortaokulu'nda okuyan 8’inci sınıf öğrencisi R. P., adının Kürtçe olması nedeniyle ayrımcılığa ve ırkçı muameleye maruz kaldı. Irkçı muameleye maruz kalan R.P.’nin okulda diğer öğrencilerle yaşadığı tartışma sonrası hakkında disiplin soruşturması açıldı. Diğer öğrenciler hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, R.P. Pazartesi günü disiplin kuruluna çıkacak.  

Baba Harun P., oğlunun 3 yıldır bu okulda olduğunu ve hem isminden hem de Kürt olmasından kaynaklı sürekli ırkçılığa maruz kalarak yalnızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. 2 yıl önce de benzer bir tartışmanın yaşadığını ve bu tartışma esnasında oğlunun mermere çarparak kafasından yaralandığını dile getiren baba, ancak okul idaresinin bu durumu “normal” karşıladığını söyledi. Öğretmenlerin çocuğuna “Adın çok zor. Bu ismi telaffuz edemiyoruz. Sana Reno diyebilir miyiz?” diyerek “ırkçılık” yaptığını dile getiren baba, ayrıca okul idaresinin çocuklarının kaydını başka okula almaları konusunda kendilerine baskı uyguladığını belirtti. İddiaları sormak için aradığımız Bahariye Ortaokulu’nda konuştuğumuz bir yetkili, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum