Irkçı parti: Özil ve Gündoğan Dünya Kupası'nda oynamasın

Irkçı parti: Özil ve Gündoğan Dünya Kupası'nda oynamasın

Futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmesi Almanya'da gündemden düşmüyor. Irkçı AfD partisi, Meksika yenilgisinin ardından iki oyuncunun Dünya Kupası'nda oynamaması çağrısı yaptı.

Alman milli takımında oynayan Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirmesi sonrası Almanya’da patlak veren tartışma dinmiyor. Göçmen karşıtı ve ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, iki futbolcunun Rusya’da devam eden Dünya Kupası’nda Alman milli takımından çıkarılması çağrısı yaptı.

AfD sözcüsü Joern Koenig, “Alman milli takımında Özil ve Gündoğan’la takım ruhu işlemiyor çünkü gönülsüzce katılanlar, gerekli olan mücadeleci ruhu edinemez” dedi. Koenig, “[Teknik direktör] Joachim Loew onları bırakıp evlerine göndermeli. Ülkemizle gurur duyan milli oyuncular ve Özil ile Gündoğan, Türkiye cumhurbaşkanına Alman vatanlarından daha fazla bağlı olmayan oyuncular için milli takımda iki yer açmalı” ifadelerini kullandı.

Söz konusu fotoğrafların ardından, Almanya’daki göçmen ve entegrasyon tartışmaları alevlenmişti. Çok sayıda siyasetçi, milletvekili ve Alman futbol federasyonu üyesi, iki oyuncunun da milli takımda forma giydiğine dikkat çekmiş, Türkiye’nin değil Almanya’nın liderlerine bağlı olmaları gerektiğini vurgulamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.