İran’ı Kızdıran Öpücük

İran’ı Kızdıran Öpücük

Avrupa’nın en önemli film festivallerinden Cannes’da İranlı ünlü aktris Leyla Hatemi’nin festival başkanı Gilles Jacob’u yanağından öperken çekilen fotoğrafı İran’da büyük tepki çekti.

2011 yılında “Bir Ayrılık” adlı filmle uluslararası başarı yakalayan ünlü aktris Leyla Hatemi, Fransa’da düzenlenen Cannes film festivaline jüri göreviyle katıldı. Cannes’ta festivalin başkanlığını yapan ünlü yönetmen Gilles Jacob’la görüşen Hatemi ülkesinde büyük tepki çekti. Festival sırasında Jacob’la görüşen Hatemi’nin ünlü yönetmeni selamlamak için yanağından öperken çekilen fotoğrafın yayınlanmasından sonra İran Kültür Bakanlığı tarafından, Şeriata uymayan bir davranış olduğu gerekçesiyle eleştirildi. Kültür Bakanı Yardımcısı Hüseyin Nusabadi yaptığı açıklamada, “Uluslararası etkinliklere katılanlar, İranlıların güvenilirlik ve iffetini dikkate almalı. Böylece İranlı kadınlar dünyaya kötü bir izlenim vermez” dedi.

İran’da 1979 yılında yapılan devrimden sonra, Şeriat kanunlarına göre bir kadının ailesinin dışındaki yabancı bir erkek ile fiziksel temasta bulunması yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.