İran'dan Suudi Arabistan'a çağrı

İran'dan Suudi Arabistan'a çağrı

İran Suudi Arabistan arasında gerginlik her geçen gün artıyor. İran, Suudi Arabistan'a Suudi sınır muhafızları tarafından öldürülen balıkçı için tazminat ödemesi ve gözaltına alınan balıkçıları serbest bırakması için çağrıda bulundu.

İran İçişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a İranlı balıkçıları serbest bırakması ve öldürdükleri denizci için tazminat ödeyip bu ‘sorumsuz davranış’ın arkasındakileri cezalandırması çağrısında bulundu.

İran basını geçen hafta, Suudi sınır muhafızlarının Basra Körfezi’nde İranlı bir balıkçı teknesine ateş açtıklarını, olay sırasında bir balıkçının hayatını kaybettiğini ve teknedeki diğer balıkçıların gözaltına alındığını duyurmuştu. Suudi İstihbarat Servisi’nden yapılan açıklamada olay sırasında İran Devrim Muhafızları’nın üç üyesinin de gözaltına alındığı bildirilmişti.

İki ülke arasındaki tansiyon her geçen gün yükselirken, konuyla ilgili olarak İran İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride saldırının sorumlularının cezalandırılması ve gözaltına alınan İranlıların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu. Bildiride, “Balıkçılar silahlı değillerdi. Suudi muhafızları gemilere ateş açarak denizcilere bir kişiyi öldürdü. Gözaltına alınan balıkçılar serbest bırakılmalı, öldürülen kişi için tazminat ödenmeli ve sorumsuzca bulunan kişiler cezalandırılmalı” ifadeleri kullanıldı. (Dış Haberler)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.