İran'dan İsrail'e: Yanıtsız kalmayacak!

İran'dan İsrail'e: Yanıtsız kalmayacak!

Tahran, Suriye'de yedi İranlı askeri personelin de hayatını kaybettiği hava saldırısından sorumlu tutulan İsrail'e meydan okudu.

Suriye’deki bir askeri üssün dün havadan füzeyle vurulması konusunda İran’dan yeni açıklama geldi. Rusya, Suriye ve İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken, İranlı üst düzey bir yetkili saldırının ‘yanıtsız kalmayacağını’ söyledi.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, saldırıyı ‘İsrail’in işlediği suç’ diye niteledi. Uluslararası Kudüs Konferansı için Suriye’nin başkenti Şam’a giden Velayeti, buradan yaptığı açıklamada ‘saldırının yanıtsız kalmayacağı’ çıkışını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin Humus kentinin doğusundaki T-4 askeri hava üssü, dün sabah saatlerinde hedef alınmıştı. Rusya, Suriye ve İran yönetimleri, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini, iki F-35 savaş uçağının Lübnan hava sahasından sekiz füze fırlattığını duyurmuştu. İsrail ise bu suçlamayı ne doğruladı, ne yalanladı.

Rusya yönetimi füzelerin beşinin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini belirtirken, saldırıda yedi İranlı askeri personelin de hayatını kaybettiği açıklandı. Bu kişilerin arasında, İran’ın insansız hava aracı programında üst düzey bir yetkilinin de bulunduğu belirtiliyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.