İran'dan ABD'ye: Cevabımız sert olur

İran'dan ABD'ye: Cevabımız sert olur

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda 'cevaplarının hayal ettiklerinden sert olacağını' söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Obama Yönetimi sırasında İran’la imzalanan nükleer anlaşmayı iptal edeceğine yönelik açıklamalarına Tahran’dan sert eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Ulusal Nükleer Teknoloji Günü nedeniyle devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı hasan Ruhani, “anlaşmadan çekilirlerse cevabımız  düşündüklerinden sert olur” dedi. Ruhani şöyle konuştu:

“Anlaşmayı bozan taraf İran olmayacak ama eğer ABD anlaşmayı iptal ederse bundan pişman olacaktır. Cevabımız onların hayal edebileceğinden daha güçlü olacak ve bir haftadan kısa sürede cevabımız vereceğiz"

Trump, Ocak ayında yaptığı açıklamada İran’la yapılan nükleer anlaşmanın kötü şartlar içerdiğini belirtmiş ve düzeltilmesi gerektiğini söylemişti. Ancak Trump’ın bu açıklamasına rağmen ablaşmaya taraf olan İngiltere, Fransa ve Almanya anlaşmaya sadık kalacaklarını duyurmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.