'İran'daki seçim sonuçlarında geçen yıl gelen CIA ajanı etkili oldu'

'İran'daki seçim sonuçlarında geçen yıl gelen CIA ajanı etkili oldu'

Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhsin Rızai, İran'da yapılan ve reformcuların zaferiyle sonuçlanan seçime ilişkin olarak açıklama yaptı.

İran'da muhafazakârların en önemli isimlerinden biri olan İran Devrim Muhafızları Komutanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, son parlamento seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlarda dış güçlerin büyük etkisi olduğunu iddia etti.

Rızai,  bir CIA ajanının geçen yıl Tahran'a gelerek seçim sonuçlarını etkilemek üzere önemli faaliyetlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Devrim Muhafızları Savunma Bilimleri ve Mühendislik Konferansı'nda dün bir konuşma yapan Rızai, son parlamento seçimleri öncesi düşman güçlerin İran'da büyük çaplı bir "yumuşak savaş" yürüttüğünü iddia etti.

Tümgeneral Rızai, bu güçlerin özellikle bazı adayların seçimleri kazanmasında önemli rol oynadığını savunarak, "Nitekim bir CIA ajanının geçen sene Haziran ayında Tahran'a geldiğine ve bazı üniversiteleri ziyaret ettiğine dair istihbarat aldık. Seçim sonuçlarında bunların büyük rolü oldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.