İran'da 21 Marttan bu yana 103 idam

İran'da 21 Marttan bu yana 103 idam

İran'ın güney doğusundaki Kerman cezaevinde 10 tutuklu toplu, kuzey batıdaki Kazvin'de 4 tutuklu toplu olarak infaz edildi.

İran'da yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ni Batılı ülkelerle nükleer konuda uzlaşı arayışları, içerde hiç bir değişikliğe yol açmadı. İdamlar yeniden hız kazandı, baskılar tırmandırıldı. Batılı ülkelerin nükleer konu dışında İran'daki suçlara ilişkin sessizliği, rejimi cesaretlendiriyor.

Fars haber ajansına göre 18 Mayıs günü İran'ın güney doğusundaki Kerman cezaevinde 10 mahkum toplu olarak idam edildi.

Bir gün önce, 17 Mayıs'ta Mehr haber ajansına göre Kazvin kentinde 4 tutuklu asılarak idam edildi. Aynı gün ülkenin güney doğusundaki Zahedan merkezi cezaevinde iki tutuklu daha idam edildi.

Resalat resmi gazetesine göre 15 Mayıs'ta kuzey doğudaki Garmsar kentinde bir mahkum idam edilirken, 14 Mayıs'ta Doğu Kürdistan'ın Urmiye kentindeki cezaevinde 4 tutuklu asılarak idam edildi.  13 Mayıs'ta Doğu Kürdistan'ın Selmas kenti nüfusuna kayıtlı Mecid Celili Ayan isimli 37 yaşındaki bir tutuklu Selmas cezaevinde asıldı.

İranlı muhalif kaynaklara göre 21 Mart'tan bu yana en az 103 tutuklu idam edildi. 

Öte yandan ülkenin batısındaki Şahrekord merkezi cezaevinde tutuklularla gardiyanlar arasında yaşanan bir arbede sırasında, gardiyanlar iki tutukluya şiddet uyguladı.

17 Mayıs günü de Tikab kentinde rejimin adli yetkililerinin huzurunda bir Kürt tutuklu kamuoyu önünde 90 kampçı ile cezalandırıldı.  Aynı gün, Kazvin cezaevinde iki tutuklu benzer şekilde kamçılandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.