İran, Kudüs'ün tamamını 'Filistin başkenti' ilan etti

İran, Kudüs'ün tamamını 'Filistin başkenti' ilan etti

İran'dan ABD'nin Kudüs kararına misilleme... İsrail'i bir devlet olarak tanımayan İran'da parlamento, Kudüs'ün tamamını 'Filistin'in ebedi başkenti' ilan etti.

İran parlamentosu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Doğu Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına karşı bir karar aldı. Parlamentoda yapılan oylamada, Kudüs’ün tamamı ‘Filistin’in ebedi başkenti’ ilan edildi.

İlgili yasa tasarısı, 290 üyeli parlamentoda 207 ‘evet’ oyuyla kabul edildi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani karar hakkında, “ABD’nin Müslümanlara bir darbe vurma umuduyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme kararına bir yanıt” ifadelerini kullandı.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti de parlamento oylamasından önce, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımasına tepki göstermişti. Velayeti, kararın ‘Filistin topraklarını ve Kudüs’ü bölme anlamına geldiğini’ söylemiş, “Bir Kudüs var, o da Filistin’in başkentidir” demişti.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.