İran Cumhurbaşkanı Ruhani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın davetine icabet eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi tören ile karşılandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi vesilesiyle Türkiye’ye gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede atlı süvariler tarafından karşılanan Hasan Ruhani, atlı süvarilerle birlikte protokol kapısına kadar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapısında karşıladı. 

Hasan Ruhani, Türkçe “Merhaba asker” diyerek Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Ruhani merdivenlerde Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.
Karşılama törenine, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.