İran 'bombaların babası'nı üretti

İran 'bombaların babası'nı üretti

İran, "bombaların babası"nı ürettiklerini açıkladı. İran, BM kararını ihlal etmediklerini savunuyor.

İran hükümeti “bombaların anası”nı imal etmiş olan ABD’ye misilleme olarak, yaklaşık 10 ton ağırlığındaki “bombaların babası”nı ürettiğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade geliştirilen bombanın uçakların kullanımına uygun olduğunu söyledi. İran devlet medyasına göre bu ayın başında ilk defa uzun menzilli savunma sistemini geliştirdiğini açıkladı.

‘BM ŞARTLARINA UYUYORUZ’

İran’a yönelik uygulanan ekonomik yaptırımlar 2015 yılında, İran’ın nükleer silah üretimini sınırlandırmayı taahhüt etmesi karşılığında kaldırılmıştı. BM Güvenlik Konseyi’nin 5 üyesi tarafından imzalanan kararda, İran’ın nükleer bir bomba taşıyabilecek bir füze sistemine yönelik bir girişimde bulunmaması çağrısı yapıyordu.

The Independent’ın haberine göre İran, BM kararına uyduklarını savunmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise İran’ın Ortak Genel Eylem Planı’nın beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu ve hem bölgenin hem de ABD’nin güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti. İran’ın dini lideri Ali Hamaney ise ABD’ye seslenerek “kararlı duruşundan vazgeçmeyeceğeni, zorba Amerikan rejiminin herhangi bir yanlışıyla karşılaşıldığında İslam Cumhuriyeti’nin tepkisine maruz kalacaklarını” söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum