İran askeri sınıra yığınak yapıyor

İran askeri sınıra yığınak yapıyor

BasNews’in yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İran İslam Cumhuriyeti 228 kilometrelik Federal Kürdistan Bölgesi sınırların büyük bir askeri yığınak yapıyor.

Sidekan bölgesinden Kandil Dağı’na kadar uzanan bölgede askeri hareketlilik gözlenirken, ikmalin devam ettiği, askeri konvoyların bu bölgelere iki günden bu yana askeri malzeme ve pasdarları taşıdığı bildiriliyor.
 
İddiaya göre sınır güvenliğinden sorumlu askeri birliklerin yeri değiştirilirken, hazirana kadar Nirointizam Tugayları’nın bu bölgelerde konuşlandırılacak. Haci Omeran Nahiyesi ileri gelenlerinden Medid Arif’in verdiği bilgiye göre bu mevsimde İran’ın sınır bölgelerinde askeri hareketlilik olağan bir durum.
 
“Kürdistan Bölgesi’nden gelebilecek bir tehlike olduğu için değil, sadece sınır güvenliğini sağlama amaçlı bir hareketlilik olduğuna inanıyorum” diyen Arif, geçtiğimiz yılın mayıs ayı sonlarında yine bu bölgede ciddi bir askeri yığınak yapıldığını gözlemlediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.