İran Adalet Bakanı'ndan Zencani'ye 'idamdan kurtulma' teklifi

İran Adalet Bakanı'ndan Zencani'ye 'idamdan kurtulma' teklifi

İran Adalet Bakanı, yolsuzluk suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Babek Zencani'nin, İran devletinden usulsüz olarak elde ettiği 2.8 milyar doları ödemesi halinde mahkeme kararının değişebileceğini söyledi.

İran Adalet Bakanı Mustafa Pur Muhammedi, İran devletini dolandırmak suçundan önceki gün idam cezasına çarptırılan İranlı işadamı Babek Zencani’nin devlete olan 2.8 milyar dolar borcunu geri ödemesi durumunda, bunun mahkemenin kararını etkileyebileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesi muhabiri İpek Yezdani'nin haberine göre Muhammedi, “Parayı banka hesabımızda gördüğümüz anda, işbirliği yaptığını anlayacağız. Ancak şu ana kadar işbirliği yaptığını görmedik”dedi. Babek Zencani’nin avukatı Rasoul Kouhpayezadeh de kararı temyiz yoluna gideceklerini söyledi.

Türkiye’de, İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın ortağı olarak bilinen ve İran devletini 2 milyar 800 milyon dolar dolandırmak suçlamasıyla yargılanan İranlı işadamı Babek Zencani, 6 Mart’ta açıklanan mahkeme kararıyla idam cezasına çarptırıldı.

Zencani, 3 Ekim 2015’te Tahran’daki Devrim Mahkemesi’nde başlayan davada, İran’da cezası idam olan “fesat fil arz”, yani “yeryüzünde yolsuzluğu yaymak” ile suçlanıyordu.

Zencani, kararın ardından avukatı Kouhpayezadeh aracılığıyla gönderdiği mesajda da “Tek amacının siyasi rejime hizmet etmek olduğunu” söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.