İran ABD'yi ikiyüzlükle suçladı

İran ABD'yi ikiyüzlükle suçladı

İran Dışişleri Bakanlığı, İran’ın balistik füze programı yüzünden yeni yaptırımlar getiren ABD’yi ikiyüzlülükle suçladı.

ABD, İran'a faiziyle birlikte geri ödeyecek

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin İran’a nükleer programı nedeniyle uygulanan yaptırımların kaldırılmasının hemen ardından balistik füze yaptırımı getirmesini eleştirdi.

Bakanlık Sözcüsü Hüseyin Caberi Ensari, ABD’nin sattığı silahların Filistinli ve Yemenlilere karşı kullanıldığına dikkat çekip yaptırımların hukuka aykırı olduğunu söyledi. Press TV'ye göre Ensari,"ABD'nin İran'ın balistik füze programına uyguladığı yaptırımların hiçbir hukuki veya etik meşruiyeti yok. ABD her yıl bölgedeki ülkelerde on milyarlarca dolarlık silah satıyor. Bu silahlar Filistinli, Lübnanlı ve son zamanlarda Yemenlilere yönelik savaş suçlarında kullanılıyor" dedi.

'ABD İLE BAŞKA MÜZAKERE OLMAYACAK'

Öte yandan ABD'yle diğer konular üzerinde müzareke etmeyeceklerini söyleyen Ensari, "Bize zarar vermeye yönelik bu tür propaganda gösterileri ve tedbirlerine hukuka uygun füze programımızı daha da geliştirmeye ve savunma imkanları ile ulusal güvenliğimizi artırmaya devam ederek cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.