Irak'tan Türkiye'ye Duhok protestosu

Irak'tan Türkiye'ye Duhok protestosu

Irak Dışişleri, Kürdistan bölgesindeki bir TSK üssüne dün düzenlenen saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği gerekçesiyle Türkiye'yi kınadı.

Irak’ın Kürdistan bölgesinin Duhok kentinde dün bir Türk üssüne düzenlendiği belirtilen saldırı sonrasında Bağdat-Ankara hattında gerilim yaşanıyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ı çağırarak protesto notası verileceğini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Şeladize kasabasında dün, Türkiye’nin hava saldırılarında yaşamını yitirdiği belirtilen iki sivilin cenazesinden sonra üsse bir saldırı düzenlenmişti. Irak basınına göre, cenazenin ardından yerel halk önce TSK ile PKK arasında bölgede yaşanan çatışmaları ve bombardımanları protesto etmek için bir gösteri düzenlendi; sonrasında da bir grup TSK üssüne yürüdü.

IRAK DIŞİŞLERİ: EGEMENLİK İHLALİ KABUL EDİLEMEZ

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise sivillere ateş açılması kınandı ve ‘Irak’ın egemenliğinin ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu’ vurgulandı. Açıklamada, ‘TSK’ye ait savaş uçaklarının alçak uçuş yapması’ da kınandı. Irak Dışişleri, hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.

ERBİL: SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi dün patlak beren gerilimin ardından ‘saldırının arkasında provokatörlerin olduğu ve bunu yapanların cezalandırılacağı’ açıklaması yapmıştı. Yazılı açıklamada, “Saldırının arkasında provokatörler var ve cezalandırılacaklar” ifadeleri kullanılmış, detaylı soruşturma yürütüleceği vurgulanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum