Irak'ta Sadr yanlıları eski Başbakan Maliki'nin İslami Dava Partisi bürolarına kilit vurdu

Irak'ta Sadr yanlıları eski Başbakan Maliki'nin İslami Dava Partisi bürolarına kilit vurdu

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, eski başbakanlardan Nuri el-Maliki'nin lideri olduğu İslami Dava Partisinin Bağdat ve güney vilayetlerdeki bürolarını kilit vurarak kapattı.

Sadr Hareketinin eski Meclis Grup Başkanı Hasan Azari, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, liderleri Sadr'ın babası Şii dini merci Muhammed Sadık es-Sadr'a yönelik sosyal medyadaki hakaret içerikli paylaşımlara dikkati çekti.

Bu paylaşımlarda "baba Sadr'ın Baas Partisi ile ilişkisinin olduğunun" öne sürüldüğünü aktaran Azari, "Söz konusu paylaşımları iktidarı elinde bulunduran Koordinasyon Çerçevesi'nin parçası olan Dava Partisi yapıyor" ifadesine yer verdi.

Dava Partisi ise yaptığı yazılı açıklamayla söz konusu iddiaları reddetti.

Azari'nin paylaşımları sonrası Sadr yanlısı gruplar, başkent Bağdat ve güneydeki Meysan, Zikar ve Basra gibi kentlerde Dava Partisi binalarını kapatarak kilit vurdu. Sadr taraftarları, parti binalarının duvarlarına "Sadr'ın evlatlarının emriyle kapalıdır" ibaresini yazdı.

Öte yandan Mukteda el-Sadr'ın bakanı Salih Muhammed el-Iraki, lideri adına bir yazılı açıklamayı Twitter hesabından yayınladı.

Açıklamada Sadr, din adamlarına yönelik herhangi bir "haksız" saldırıyı önlemek için bir yasanın çıkarılmasını destekleyen bir bildiri yayınladığı için Dava Partisi'ne teşekkür etti.

Dava Partisi lideri Nuri el-Maliki yaptığı açıklamada, sosyal medyada Sadr’ın babasına yönelik iddiaların yayılmasının arkasında partisinin destekçileri olduğunu yalanladı ve söylentilerin Irak halkının ile Şiilerin çıkarına olmadığını söyledi.

Dava Partisinden güvenlik güçlerine çağrı

İslami Dava Partisi ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, parti binalarına yapılan saldırıları kınadı, güvenlik güçlerinden parti binalarını koruma altına almasını istedi.

Irak'ın çeşitli vilayetlerindeki karargahına yapılan saldırıyı "yasa dışı ve haksız" olarak nitelendiren bir açıklama yayınlayarak "Güvenlik güçlerini onları koruma ve saldırıyı gerçekleştirenleri tutuklama görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” denildi.
Açıklamada ayrıca güvenlik güçlerinin siyasi partiler arasındaki çatışmalara taraf olmamaları çağrısında bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.