Irak’ın yeni başbakanı resmen göreve başladı

Irak’ın yeni başbakanı resmen göreve başladı

Adıl Abdulmehdi, Irak Parlamentosu’nda yemin ettikten sonra Haydar Ebadi’den başbakanlık görevini resmi olarak devir aldı.

Adıl Abdulmehdi, Irak Parlamentosu’nda dün yemin ettikten sonra bugün düzenlenen törenle başbakanlık görevini Haydar Ebadi’den resmi olarak devir aldı.

Abdulmehdi, Bağdat’ta bulunan başbakanlık binasında düzenlenen törenle başbakanlık görevini alarak, Irak’ın yeni başbakanı oldu.

Törende kısa bir konuşma yapan Abdulmehdi, meclisten onay alan kabinesinin görevine resmen başladığını belirterek, detaylı ve belli bir zaman takvimine bağlı şekilde bir hükümet programı hazırladıklarını söyledi.

Abdulmehdi, Irak'ın darbe ve kanlı girişimlerle değil, barışçıl yöntemlerle yönetileceğini belirterek, ülkedeki yoksulluk, işsizlik, toplumsal güvenlik, su ve elektrik gibi sorunlara çözüm üretmeye çalışacaklarını vurguladı.

Ebadi ise, "Irak, mali, mezhepçi ve güvenlik krizini aştı. Yeni hükümet, devlet dışındaki unsurların elinde bulunan silahları kontrol etme ve halka refah dolu bir yaşam sunma meseleleriyle karşı karşıya" dedi.

İktidarın barışçıl bir şekilde devredildiğine dikkati çeken Ebadi, ülkedeki iktidar devir teslimlerinde daha önce bunun görülmediğini vurgulayarak, yeni hükümete sorumluluklarını yerine getirme noktasında başarılar diledi.

Bugün ilk kez Bakanlar Kurulu'nu toplayacak olan Başbakan Abdulmehdi'nin daha sonra bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Irak'ın yeni Başbakanı Adil Abdulmehdi parlamentoda dün 14 bakanla yemin etti.

Başbakan ve bakanların yemin etmesinin ardından, diğer bakanlarla ilgili oylamanın yapılması için bir sonraki oturumun 6 Kasım tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı.

Abdulmehdi’nin yeni kabinesinin 22 bakanından 14'ü dün parlamentonun onayından geçmişti. (Rojnews)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.