Irak ordusundan sivillere çağrı: Ramadi'yi 72 saat içinde terk edin

Irak ordusundan sivillere çağrı: Ramadi'yi 72 saat içinde terk edin

Irak ordusu, IŞİD kontrolündeki Ramadi’de yaşayan sivillere kenti terk etmeleri için 72 saat süre verdi.

Irak ordu sözcüsü, Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentine askeri uçaklarla bildiri dağıtıldığını ve bölgedeki sivil halka 72 saat içinde evlerini terk etme çağrısı yapıldığını açıkladı.

Reuters’a bilgi veren operasyon sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul de Ramadi’yi terk etmek için kullanılabilecek güvenli yollar hakkındaki bilgilerin bildiride yer aldığını belirtti. Resul ayrıca, “Tüm güvenlik güçleri, kendilerine yaklaşan sivillere nasıl davranacakları konusunda bilgilendirildiler” diye konuştu.

‘SİVİL HALKA YAPILAN ÇAĞRI BAŞLATILACAK OPERASYONUN KANITI’

Adının gizli kalması koşuluyla Reuters’a bilgi veren askeri bir yetkili, dağıtılan bildirilerin ‘kentin geri alınması için büyük bir askeri operasyon başlatılacağının kanıtı’ olarak değerlendirdi.

Ramadi’de 250 ila 300 arasında IŞİD'li olduğunu tahmin ediliyor.

Bu arada Iraklı yetkililer, Ramadi’de kontrolü yeniden ele geçirilmesinde kilit öneme sahip iki noktanın daha önce ele geçirildiğini açıklamıştı. Bunlardan biri Ramadi yakınlarındaki bir askeri üs iken, diğeri kentin güneybatısındaki El Tamim. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.