Irak ordusu ve Haşdi Şabi Peşmerge heykeli etrafında kutlama yaptı

Irak ordusu ve Haşdi Şabi Peşmerge heykeli etrafında kutlama yaptı

Kerkük'te daha önce Bağdat'la Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında kriz yaratan peşmerge heykelinin önündeki iskele yakıldı. Askerler ve Haşdi Şabi milisleri ateşin etrafında kutlama yaptı.

Irak ordusu, Kerkük Havalimanı yakınlarında bulunan peşmerge heykelinin önündeki iskeleyi yakarak kutlama yaptı.

Yıkılması için daha önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne çağrıda bulunan Bağdat yönetimi bu talebe olumlu yanıt alamamıştı ancak heykel Irak ordusu tarafından da yıkılmadı.

NTV’nin haberine göre, askeri üssü kontrol altına alınmasının ardından kutlamalar yapan Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri dışarda bulunan dev peşmerge heykelinin çevresini sardı. Heykel yine yıkılmadı, fakat etrafındaki inşaat iskelesi benzin dökülerek ateşe verildi.

REFERANDUM POSTERLERİ YIKILDI

Heykelin üzerinden siyah dumanların yükseldiği görülürken heykelin yakılışı sırasında da kutlamalar devam etti. Irak güçleri, K1 Askeri Üssü’ndeki bayrakları ve heykelin hemen yanında bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne ait bayrakları da indirerek yerine Irak bayrakları astı. Bu arada aynı bölgede Mesud Barzani’nin referandumdan kalma posterlerinin asılı olduğu bilboardlar da iş makineleri ile yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.