Irak Ordusu Hamrin’den çekildi

Irak Ordusu Hamrin’den çekildi

Irak Ordusuna bağlı birlikler Kürdistan ve Irak sınırını belirleyen Hemrin dağından çekildi. Peşmerge Güçleri’nin Xaneqin kentine geçtiği öğrenildi.

YÜKSEKOVA HABER

HEWLÊR - Musul’da, çatışmadan kenti IŞİD militalarına bıraktığı iddia edilen Irak Ordu güçleri, Kürdistan ve Irak sınır hattı üzerinde olan ve bölgenin savunması açısından stratejik önemi bulunan Hemrin dağından çekildi. Çekilen birliklerin bir çoğunun silahlarını bıraktığı anlaşıldı.
 
Basnews'in haberine göre, ordu birliklerinin çekilmesi üzerine Kürdistan Bölgesi’nin savunma çemberini genişleten Peşmerge Güçleri, boşaltılan mevzilere yerleşiyor.

Konu hakkında bilgi veren Peşmerge Güçleri Hamrin Taburu’nda görevli Yüzbaşı Serhad Eli Kelab, 10 Haziran itibari ile Hamrin dağı ve Mahmur bölgelerinde Irak Ordusu’nun çekilmesi üzerine Peşmerge Güçleri’nin alana tamamen yerleştiğini bildirdi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Pemerge Güçlerine ait çok sayıda tabur Xaneqin kentinin sınırlarına yarleşti. Olası bir saldırı karşısında kenti savumakla görevlendirilen gücün içersinde Anti-terör timlerinin olduğu bildirildi.

Dün yaptığı basın toplantısında halkı topyekün IŞİD’e karşı silah almaya davet eden Irak Başbakan’ı Nuri Maliki’nin bu tavrına karşılık Ordunun IŞİD militanlarıyla çatışmadan görev yerlerini terk etmesi, ülkenin gündemini yoğun bir biçimde işgal ediyor.

Xaneqin’e komşu olan Diyala kentine bağlı bir kaç ilçede IŞİD kontrolü ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.