Irak Komünist Partisi'ne saldırı

Irak Komünist Partisi'ne saldırı

Irak'ta seçimleri kazanan blokta yer alan Komünist Parti'nin genel merkezine iki el bombası atıldı.

Irak’ta 12 Mayıs’taki seçimleri kazanan Sairun Koalisyonu’nun çatısı altındaki Irak Komünist Partisi dün gece saldırıya uğradı. Güvenlik kaynakları ve parti yetkilileri, başkent Bağdat’taki genel merkezin bahçesine iki el yapımı bomba atıldığını açıkladı.

‘REFORM İSTEMEYENLER SALDIRDI’

Üst düzey parti üyelerinden Jassim Helfi, saldırıda yaralanan olmadığını söyledi. Helfi, seçimleri sürpriz biçimde kazanan Sairun Koalisyonu’nun vaat ettiği reformlar karşı çıkan kesimleri saldırıdan sorumlu tuttu.

SAİRUN KOALİSYONU NEDİR?

Irak’ta 12 Mayıs’taki seçimleri kazanan Sairun Koalisyonu’nun liderliğini, milliyetçi ve işgal karşıtı duruşuyla tanınan, sadece ABD’nin değil, İran’ın da ülkesindeki etkisine de meydan okuyan Şii din adamı Mukteda Sadr yapıyor. Yolsuzluk karşıtı bir söylemle kampanya yapan koalisyonun çarpıcı tarafı, laikler ve komünistleri de çatısı altında toplaması.

IŞİD’in yenilgiye uğratılması sonrası düzenlenen bu ilk genel seçimlerde, Başbakan Haydar Abadi’nin favori gösterilmesine rağmen Sadr’ın karşısında kaybetmesi bir yandan sürpriz olarak yorumlanmış, bir yandan da yaygın yolsuzluğun verdiği rahatsızlığın göstergesi sayılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.