Irak, IŞİD'e karşı ABD destekli saldırı başlattığını ilan etti

Irak, IŞİD'e karşı ABD destekli saldırı başlattığını ilan etti

Irak Başbakanı Haydar-el-Abadi, Telafer'deki IŞİD militanlarına saldırı ilan etti. Abadi, "teslim olun, yoksa ölecekseniz" dedi.

Irak güvenlik güçleri, IŞİD militanlarına karşı ABD destekli bir saldırı başlattı. Operasyonun hedefi Telafer kentini tamamen geri almak. Başbakan Haydar el-Abadi televizyonda yayınlanan bir konuşmada saldırı ilan ederek militanlara seslendi ve “teslim olun, yoksa öleceksiniz” dedi.

Radikal Sünni direnişçilerin uzun bir süredir kalesi olan Telafer, Musul’un 80 km batısında yer alıyor. IŞİD’in elinde tuttuğu toprakların bağlantısı haziran ayında ülkenin geri kalanından kesilmişti.

Kent, güneyinde Irak hükümeti birlikleri, güneyde Şii gönüllüler, kuzeyde ise Kürt Peşmerge savaşçılarıyla çevrilidir. ABD ve Irak askeri komutanlarına göre, şehirde yaklaşık 2 bin kadar savaşa katılan militan varlığını sürdürüyor.

Şehrin içinden gelen istihbarat, IŞİD’in aylarca süren savaş, havadan bombardıman nedeniyle taze kaynaklardan yoksun olduklarını gösteriyor olsa da, militanların kolay teslim olmaları beklenmiyor.

Abadi’nin duyurusundan birkaç saat önce, Irak hava kuvvetleri, kentte yaşayanların önlemlerini almasını isteyen broşürleri şehre bıraktı. Broşürlerde “Kendinizi hazırlayın, savaş yakında ve zafer geliyor, Allah’ın izniyle” yazdığı görüldü.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.