Irak Cumhurbaşkanlığı Kürdlere verilecek

Irak Cumhurbaşkanlığı Kürdlere verilecek

Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Iraklı siyasi tarafların cumhurbaşkanlığı makamının yeniden Kürdlere verilmesi hususunda hemfikir olduklarını ileri sürdü.

Basnews'te yer alan habere göre Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani ve Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami’nin Kürdi parlamenterlerin sorularına cevap vermek amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Hüseyin, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Hüseyin, önceden kararlaştırılan ve dün de Mesud Barzani’nin onayladığı Bağdat ile müzakereleri yürütecek heyetin yarın(bugün) toplanacağını belirterek 'Yeni Irak hükümetinin kurulması amacıyla Bağdatlı siyasi partilerle müzakerelerde bulunacak heyet Erbil’de toplanacak. Heyet kurulacak olan Irak hükümetinde hangi şartlarla yer alacağını tartışacak. Heyet daha sonra Bağdat’a giderek oradaki siyasi partilerle süreci tartışacak' dedi.

Hükümetin kurulması noktasında heyetlerin gerekli tartışmaları yapacağını kaydeden Hüseyin, 'Iraklı taraflar cumhurbaşkanlığı makamının Kürdlere verilmesi hususunda hemfikirler. Bu durum tüm siyasi partiler nezdinde netleşmiştir' iddiasında bulundu. Hüseyin tarafların ne zaman ve hangi şartlarla bu noktada aynı düşünceleri taşıdıkları konusunda ise ayrıntı vermedi. 

’Maliki’nin üçüncü dönemde başbakan olması durumunda Kürdlerin tavrının ne olacağı’ sorusuna ilişkin ise Hüseyin, 'Bununla ilgili henüz bir netlik yok. Kendi aramızda toplanıp konuşacağız. Yapacağımız görüşmeler ve tartışmalar neticesinde konuya dair bir karara varacağız' değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.