'İntikam' için 300 timsahı katlettiler

'İntikam' için 300 timsahı katlettiler

Endonezya'da etrafı çevrili bir timsah çiftliğine giren bir adam, timsah saldırısında öldü. Adamın yakınları ve yüzlerce kişi pala ve sopalarla timsah çiftliğine saldırdı, bazıları yavru yaklaşık 300 timsah katledildi.

Endonezya’da bir kişinin bir timsah çiftliği içindeki etrafı çevrili alana girdikten sonra timsah saldırısında ölmesine kızan köylüler, bir timsah çiftliğinde bulunan yaklaşık 300 timsahı katletti. Olay cumartesi günü Endonezya’nın Batı Papua eyaletindeki Sorong bölgesinde yaşandı.

48 yaşındaki bir erkek, hayvanlarına ot toplamak için bir timsah çifliği içindeki etrafı çevrili alana girdi. Timsah saldırısında hayatını kaybeden erkeğin cenaze töreninin ardından adamın yakınları ve yüzlerce kişi çiftliğin yerleşim birimlerine yakın olmasına öfkelenerek bölgedeki karakola yürüdü. Çiftlik sahibinin tazminat ödemesini isteyen öfkeli kalabalık hızını alamayınca ellerinde palalar ve sopalarla timsah çiftliğine saldırdı. Bazıları yavru 292 timsah kalabalık tarafından katledildi.

Polisin sayıca üstün kalabalığı engellemekte yetersiz kaldığı açıklandı. Polis yetkilileri kalabalıktan bazı kişilere suçlamalar yöneltilebileceğini belirterek tanıkların ifadesine başvurulduğunu belirtti.

Dünya Koruma Derneği’nin Endonezya şubesinin yöneticilerinden Dwi Nugroho Adhiasto “Çiftlik sahipleri etrafta sağlam çitler olduğundan emin olmalı ve etrafa insanları uyarmak için tabelalar ve güvenlik kameraları koyarak güvenliği sıkılaştırmalı” diye konuştu.

Borneo’da mart ayında yetkililer bir palmiye plantasyonu çalışanını yiyen 6 metrelik timsahı vurup öldürmüştü. 2 yıl önce ise ülkenin doğusundaki popüler dalış noktası Raja Ampat adalarında bir Rus turist timsah saldırısında hayatını kaybetmişti. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.