Instagram Youtube'a rakip oluyor!

Instagram Youtube'a rakip oluyor!

Instagram IGTV uygulamasıyla Youtube'a rakip olmaya hazırlanıyor. IGTV'ye bir saatlik video yüklenebilecek.

Instagram, bugünden itibaren  bünyesinde YouTube’a rakip olması beklenen “IGTV” isimli bir video merkezinin yayınını başlatmayı planlıyor. IGTV uygulaması sayesinde kullanıcılar bir saate kadar süresi olan 4 K kalitesinde video yükleyebilecek ve izleyebilecek. IGTV, insanların telefonlarını dik tutma alışkanlıkları doğrultusunda tam ekran ve dikey videolar için tasarlandı.

AYRI UYGULAMA OLARAK DA YAYINLANACAK

Bugüne kadar Instagram’da paylaşılan videolarda bir dakika, uygulamanın ‘hikayeler’ bölümünde yayınlanan videolarda ise 15 saniye sınırı bulunuyordu. Hikaye kısmındaki videolar da normalde 24 saat içinde siliniyordu. IGTV, Instagram’ın içinden erişilmesinin yanı sıra ayrı bir uygulama olarak da yayınlanacak.

BBC Newsbeat’e konuşan Instagram kurucusu Kevin Systrom, insanların televizyon karşısında daha az, telefon başında daha fazla zaman geçirmesi üzerine böyle bir karar aldıklarını söyledi. IGTV ile getirilecek bir diğer özellik de kullanıcıların bilgisayar üzerinden video yükleyebilmesi olacak.

Instagram’ın IGTV uygulamasıyla internet ünlülerini hedeflediği söyleniyor. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.