İnşaat işçilerinden Cizre için çağrı

İnşaat işçilerinden Cizre için çağrı

Cizre'de halk ile dayanışmak için ilçeye gelen inşaat işçileri, meslektaşlarına "kentte gelin" çağrısı yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasaklarına verilen gündüz arası sonrası inşa ve dayanışma çalışmaları devam ediyor. Kentte faaliyet yürüten Rojava Yardımlaşma Derneği tarafından temel gıda sorunları giderilmeye çalışılırken, zarar gören evler de onarılıyor. Cizre halkı ile dayanışmak amacıyla gönderilen bir kamyon gıda malzemesi dernek gönüllüleri tarafından halka ulaştırıldı. 

Rojava Derneği gönüllüleri dayanışma çağrısında bulunduğu kentte, inşa çalışmalarında yer alan inşaat ustası Mehmet Ekici, bölgedeki inşaat işçileri ve ustalarına Cizre ile dayanışma çağrısında bulundu.

Kentte gönüllü olarak gelip zarar gören evleri onardıklarını belirten Ekici, kentte daha fazla insan gücüne ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ekici, "Burada kalıpçı, fayansçı, duvarcı ustalarına ihtiyacımız var. Şuan işsiz olan bir sür inşaat işçisi de var. Onlar gelip bir aylık da olsa Cizre halkı ile dayanışabilirler" dedi.

Cizre halkı ile dayanışmak için gelmek isteyen herkese yer ayarladıklarını ifade eden Ekici, "Gönüllü gelecek arkadaşlarımızı misafir edeceğiz. Rojava Derneği üzerinden bize ulaşa bilirler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.