İngiltere'de göçmen karşıtı UKIP'in lideri 18 gün görevde kalabildi

İngiltere'de göçmen karşıtı UKIP'in lideri 18 gün görevde kalabildi

İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ve göçmen karşıtı partisi UKIP'in yeni lideri Diane James seçildikten 18 gün sonra istifa etti. James kararına gerekçe olarak, parti üzerinde otoritesi olmamasını gösterdi.

Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu üyesi olan 56 yaşındaki politikacı, mevcut koşullarda partisinde planladığı değişimleri gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

James Twitter hesabından, seçildiğinden beri parti yetkilileriyle lider olarak rolünün ne olacağını tartıştığını, sonuçta vaadettiği değişimler için parti teşkilatı ve partinin Avrupa milletvekili grubu içinde yeterli desteğe ve otoriteye sahip olmadığını anladığını yazdı.

Partinin eski lideri Nigel Farage, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı alması ile sonuçlanan referandumdaki başarısının ardından Eylül ayı ortasında istifa etmiş, yerine Diane James seçilmişti.

Genel Başkan Yardımcısı atamamıştı

Ancak James bir genel başkan yardımcısı atamadığı gibi liderliğini resmileştirecek adımları da atmamıştı ve UKIP teşkilatı da partiyi kimin yönettiği sorusuna cevap veremiyordu.

BBC'ye konuşan UKIP'in parti teşkilatlarından sorumlu yetkilisi Paul Oakden, teknik olarak halen Nigel Farage'ın lider olabileceğini kabul etmişti.

Oakden, Diane James'in istifasını ise şu sözlerle yorumladı:

"Bunu yapmaya hakkı var. Kendisine bir lider ve çalışkan bir Avrupa milletvekili olarak teşekkür ediyoruz. Bu görevini her zamanki gibi titizlikle sürdürecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.