İngiliz polisi 11 yaşındaki engelli çocuğu 'kelepçeledi'

İngiliz polisi 11 yaşındaki engelli çocuğu 'kelepçeledi'

İngiltere'de 11 yaşında nörolojik rahatsızlığı olan bir kız çocuğunun başına çuval geçirilip, elleri kelepçelenerek uzun süre gözaltında tutulduğu ortaya çıktı.

Annesi, bacakları da bağlanan engelli kızının 'küçük düşürücü, barbarca bir muameleye' maruz kaldığını söyledi.

Sussex polisi tarafından bazı küçük suçlarla ilgili olarak gözaltına alınan çocuğun yanında bir yetişkin olmadan 60 saat gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

Polisle ilgili şikayetleri değerlendiren bağımsız komisyonun raporunda adı sadece 'Çocuk H' olarak geçen küçük kızın 2 Şubat - 2 Mart 2012 tarihleri arasında üç kez tutuklandığı bildirildi.

Tutuklandığı dönemde çocuğa henüz teşhis konmamış olduğu da kaydediliyor. Ancak annesi polislere kızında 'otistik spektrum bozukluğu' olduğuna inandığını söylediğini belirtiyor.

Buna rağmen çocuğun iki kez sabaha kadar yanında ebeveynlerinden biri, ya da kendisini destekleyecek bir sosyal hizmet görevlisi olmadan hücreye kapatıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.