İngiliz başarılı sporculara doping iddiası

İngiliz başarılı sporculara doping iddiası

Londra'da bir doktorun ünlü birçok İngiliz sporcuya doping yaptığı iddia edildi. Doping yaptıranlar arasında birinci futbol liginden sporcuların da bulunduğu belirtiliyor.

Batı Alman Radyo Tv Kurumu (WDR) ve Sunday Times'in haberine göre, Londralı bir kadın doğum uzmanı Mark Bonar uzun yıllar başarılı ve ünlü birçok sporcuya doping yaptı. Gizli kamera kayıtlarında doping iddialarını kabul eden doktor sporculara kırmızı kan hücrelerinin üretimini artıran Epo hormonunu, erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron ve büyüme hormonları verdiğini belirtti.

Bonar, doping yaptırma talebiyle kendisine gelen gazetecilerin gizli kameresına, 'Birinci futbol liginden futbolcular, hatta yurtdışından sporcularla iletişim halindeyim. Futbolculara zaten doping testi neredeyse hiç yapılmıyor. 30 yaşın üzerindeki oyuncular 18 yaşındakilerin karşısında mücadele edebilmek için birşeyler yapmak zorunda' açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.