İnegöl'de zincirleme kaza: 1 ölü, en az 20 yaralı

İnegöl'de zincirleme kaza: 1 ölü, en az 20 yaralı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde zincirleme trafik kazası yaşandı. Kazada, 1 kişinin hayatını kaybettiği, en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen bir TIR’ın akaryakıtını yola dökülmesi nedeniyle zincirleme trafik kazası yaşandı. 31 aracın karıştığı kazada, 1 kişi öldü, en az 20 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 18.45 sıralarında Eskişehir-Bursa Karayolu’nun İnegöl ilçesi Mezitler 7 Mevkii’nde meydana geldi. Ankara-Bursa istikametinde seyreden bir TIR’dan akaryakıtı yola döküldü. Kayganlaşan yolda  1 TIR, 2 yolcu otobüsü 2 minibüs, 1 ambulans ve 25 otomobil kaza yaptı.

Zincirleme kazada Mehtap Soylu yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Ekiplerin sıkıştıkları araçlardan çıkardıkları yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan 15 kişinin tedavi altına alındığı, ayrıca 5’den fazla yaralının da ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildikleri öğrenildi.

YOL 3.5 SAAT SONRA AÇILDI

İnegöl ilçesinde saat 18.45 sıralarındaki zincirleme kazanın ardından Ankara- Bursa istikametinde karayolu ulaşıma kapandı. Karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, trafik polisleri sürücüleri alternatif yollara yönlendirmeye çalıştı.

Karayolu, 3.5 saatlik çalışmanın ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

MAZOTU DÖKÜLEN TIR’IN SÜRÜCÜSÜ KAÇTI

Bu arada deposundan yakıt sızan TIR sürücüsünün olay yerinden kaçtığı belirtildi. Zincirleme kaza ile ilgili soruşturma başlatan polisin, kaçan TIR’ın plakası ve sürücünün kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Kazada hafif şekilde yaralanan otomobil sürücüsü Ümit Kavak, “Çok sayıda yaralı vardı. Ben de yaralandım ancak benimki ağır bir şey değildi o yüzden ambulansa binmedik. Can pazarı vardı, herkes kaçışıyordu. Kötü bir durum tabii ki görmek istemediğimiz bir şeydi, zor bir durum. Böyle bir şeye ilk defa denk geldim. Önümdeki 3-4 araç kaza yaptı, kazayı gördüm, ondan sonra araçlar duramadı” dedi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.