Independent kâğıt baskıya veda etti

Independent kâğıt baskıya veda etti

Independent, yoluna dijitalde devam etme kararı aldı.

The Independent, son kez baskıya gitti. İngiltere'de 1986'dan beri yayınlanan gazetenin son başyazısında, verilen ‘cesur’ karara dair değerlendirmeyi zamanın yapacağı belirtilirken, Independent’ın dünyanın dört bir yanından gazetelerin takip edeceği bir örnek olduğu ifade edildi. 

Yazıda, “Bugün baskı durdu, mürekkep kurudu ve yakında kâğıt da kırışmayacak. Bir dönem kapandığında, yeni bir tanesi açılır ve Independent ruhu ilerlemeye devam eder” ifadelerine yer verildi.

Independent’ın sahibi ESI Media, şubat ayında gazetenin kâğıt baskıya veda edeceğini açıklamıştı. Independent’tan yapılan açıklamada, amaçlarının sürdürülebilir ve kazançlı bir gelecek sağlamak olduğu belirtilirken; gazetenin sahibi Rus İşadamıYevgeniy Lebedev de “Gazete endüstrisi değişiyor ve bu değişim okurlar tarafından yönlendiriliyor. Okurlar bize geleceğin dijital olduğunu gösterdi” demişti. (T24)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.