İncirlik'te arama yapılıyor

İncirlik'te arama yapılıyor

İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda arama ve inceleme başlatıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi kapsamında ABD ve Türkiye'nin Ortak Savunma Tesisi İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda arama ve inceleme başlattı. 2 Başsavcı vekili ve 7 savcının eşlik ettiği aramaya çok sayıda polis katıldı. 

İncirlik Üssü'nden kalkan uçakların, Ankara'da bombalama eylemine katıldığı ve tankerlerle yakıt ikmali yapıldığı iddiaları ile gündeme gelen 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen 2 cumhuriyet başsavcı vekili ve 5 cumhuriyet savcısı, polis ekipleri eşliğinde saat 15.00 sıralarında arama ve inceleme çalışmalarına başladı. 

Çalışmalar kapsamında hava üssünün kule kayıtları, radar kayıtları, tanker uçaklarının radar takibi, darbe girişimi için havalanan F-16 savaş uçaklarına yakıt ikmali yapmalarını sağlayan askeri mürettebatla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.