İnce'den Erdoğan'a 'erotik şiir' yanıtı

İnce'den Erdoğan'a 'erotik şiir' yanıtı

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiir kitabıyla ilgili sözlerine yanıt verdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Gaziantep’teki mitinginin ardından Kilis’e geçti. Seçim kampanyası süresince düzenlenen 100’üncü mitingde Kilis’te gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, “O bana ‘Bay Muharrem’ diyor, millet ona ‘Bay bay’ diyecek. Bay Muharrem diyor ‘Menderes asılırken, sen neredeydin? Cahil. Rahmetli Menderes, acı bir olay; hiç kimse tasvip etmiyor, kınıyorum, babam da Menderes’çiydi. Bana soruyor bu tarih cahili, bana soruyor ‘Menderes asılırken neredeydin?’ Yahu Menderes 1961’te asıldı, ben 1964’te doğdum” dedi.

‘HEDEFİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ OLACAK’

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumda Bakanlar Kurulu’nu her kesimden oluşturacağını söyleyen İnce, “Allah’ın izniyle, milletimizin isteğiyle seçildiğimde sadece CHP’lilerden seçmeyeceğim. Her kesimden insanlarla kuracağız Bakanlar Kurulu’nu. Hedefimiz Avrupa Birliği olacak. Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz, iyi okullarda okutacağız” diye konuştu.

‘O ŞİİRLERİ BEN YAZDIM’

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Samsun mitinginde “Tatanka” isimli şiir kitabını eleştirmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Otuz sene önce benim bir şiir kitabımı almış eline. ‘Bak bak neler yazmış.’ Ben Erdoğan değilim. ‘O şiirleri kim yazdı?’ Ben yazdım ben. İtirazın mı var? Sen ne anlarsın şiirden? Senin önüne bir prompter koyarlar, o promterdan okursun. Ben yazdım. Sen Necip Fazıl’ın şiirlerini oku da ‘Yok erotikmiş, yok şuymuş, buymuş.’ Oku bakayım Necip Fazıl’ın şiirlerini. Onu da onu da bilmiyorsun cahil adam. Ben yazdım. Saklım, gizlim yok. Saklamıyorum. O şiir kitabını parayla da satmadım. Bir gün Yalova eşrafını topladım, ortaya da bir sandık koydum. ‘Bu kitaptan alabilirsiniz ama sandığa para atacaksınız’ dedim. O topladığım paralarla da okuduğum ilkokula bir fizik öğretmeni olarak fen bilgisi laboratuvarı yaptım. Eğer böyle eski defter açmaya çok meraklıysan ben hazırım. Yüzüklerin Efendisi’nin bir alışveriş listesini açıklayabiliyorum. İstersen bunu yapayım. Ne demek istediğimi sen anlarsın. Bırak bu işleri, iki dakika delikanlı ol, karşıma çık. Bu işleri bırak. Bak millet aç aç, millet sefil. 4 milyon Suriyeli’ye 40 milyar dolar para harcadın.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.