İnce'den Brunson kriziyle ilgili eleştiriler!

İnce'den Brunson kriziyle ilgili eleştiriler!

Muharrem İnce Brunson kriziyle ilgili eleştirilerde bulundu: Siz, emperyalizme karşı mücadele edenleri 'vatan hainliği' ile yaftalayan, beslediğiniz tetikçileri onların üzerine sürenlersiniz. Siz kime Amerika’yı anlatıyorsunuz?

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD ile olan gerilim üzerinden hükümete emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etme çağrısında bulundu.

İnce, aksi taktirde hükümetin tavrına kimsenin inanmayacağını kaydetti.

İnce resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Özür dilemek erdemdir. Bu topraklarda, hayatlarını hiçe sayarak anti-emperyalist mücadele verenlerden özür dilemek ve bir daha emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etmek zorundasınız. Aksi taktirde, ekonomik kriz korkusuyla takındığınız yapmacık tavra, aklı başında hiç kimseyi inandıramazsınız. Siz kim oluyorsunuz da bize anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Yoksa ar damarınız mı çatladı?” dedi.

‘SİZ KİME AMERİKA’YI ANLATIYORSUNUZ?’

“Yüzünüz varsa, Anafartalar’a, Maraş’a, Antep’e, Samsun’a, Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a, İnönü’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a ve Anıtkabir’e gidin ve anlatın anti-emperyalizminizi. Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne lâyık görülen ve bu ödülü kendine lâyık görenlersiniz” diyen İnce sözlerini “Siz, emperyalizme karşı mücadele edenleri ‘vatan hainliği’ ile yaftalayan, beslediğiniz tetikçileri onların üzerine sürenlersiniz. Siz, emperyalistlerden aldığınız borçla, yaptığınız saraylarla, betonla, israfla, şatafatla ve kötü yönetimle ülkeyi iflasa sürükleyenlersiniz. Siz kime Amerika’yı anlatıyorsunuz? Siz kime anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Biz emperyalizme kafa tutan, milli mücadeleyi gerçekleştiren ve milli ekonomiyi kuran partiyiz” şeklinde bitirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.