İnce'den 5 yıl sonrası için taahhütname!

İnce'den 5 yıl sonrası için taahhütname!

CHP'de seçimli olağanüstü kongre çağrısı yapan Muharrem İnce, notere giderek, 5 yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için taahhütname verdi.

CHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü seçimli kurultay için başlattığı imza süreci bugün saat 17.30’da sona eriyor. Bütün delegeleri bugün notere gidip olağanüstü kurultay için imza vermeye davet eden İnce, kendisi de notere gitti.

Noterde taahhütname verdiğini belirten İnce, kurultay çağrısını yineleyerek, şunları söyledi:

“51 gün yeterli bir süre (cumhurbaşkanlığı adaylığı için) değil. Daha uzun bir sürede yapmak lazım, örgütü hazırlamak lazım. Kendinin hazırlanması lazım insanın. Ve önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık koyacağımı, STK’ların oy kullanacağını, baroların, odaların, başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini, kendimin de aday adayı olacağını taahhüt ettim.

Ama seçimi kazanmazsam partiyi 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götüreceğimi de taahhüt ettim. Yani koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim. Seçime 50 gün kalınca ‘gel adayımız ol’ deyince olmuyor bu.

KILIÇDAROĞLU ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE DE ADAY OLMAYACAK

Sayın genel başkanımız da bu cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadı. Önümüzdeki 5 yıl sonra seçimde aday olmayacağı de kesin gibi. Olsaydı şimdi olurdu. O zaman bir an önce olağanüstü kurultaya gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Derdimiz koltuk değil, derdimiz çocuklarımız, geleceğimiz, derdimiz memleket. Bunu taahhüt ettim.”

İMZA SORUSUNA TEPKİ

Olağanüstü kurultay için ne kadar imza toplandığı sorusuna ise tepki gösteren İnce “Ben imzaların sorumlusu değil. PM üyemize ve vekillerimize sorun” yanıtını verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.