İmzayı attı, efsaneleri saydı

İmzayı attı, efsaneleri saydı

Galatasaray'ın yeni transferi Gomis: "Çocukken Hagi'li, Jardel'li takımı keyifle izledim. Gerek Metin Oktay gibi bir değer gerekse de Galatasaray Lisesi'nin varlığı da beni camia konusunda heyecanlandırıyor."

Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis ve Dursun Özbek imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Söze ilk başlayan başkan Dursun Özbek oldu. Özbek, ‘Gomis, scout ekibimiz ve Tudor tarafından çok beğenilerek alındı. Golcülüğünü anlatmaya gerek yok’ dedi.

İlk izlenimlerini aktaran Fransız futbolcu Gomis de, “Galatasaray’a geldiğim için çok mutluyum. Bana yapılan karşılama beni çok etkiledi. 2-3 aydır Galatasaray’la görüşüyorduk. Bu sürede Galatasaray’ı hep izledim. Türkiye’nin Avrupa’da kazanmış bir takım olduğunu gördüm. Bu büyük statta Galatasaray için savaşacağım günleri bekliyorum. Buradaki her şey beni çok heyecanlandırdı.”

Galatasaray, Gomis için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Gomis’e de 3.3 milyon Euro ve 2.5 milyon Euro imza parası ödenecek.

Süper Lig’deki durumdan da bahseden Gomis, “Türkiye benim için önemli bir lig. Galatasaray da dünyanın önemli takımlarından. Çocukken Hagi’li, Jardel’li, Song’lu takımları keyifle izledim. Gerek Metin Oktay gibi bir değer gerekse de Galatasaray Lisesi’nin varlığı da beni camia konusunda heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

Gol konusunda kesin bir söz veremeyeceğini belirten Gomis, “Gol sayısı sözü veremem ama bu büyük taraftar için çok fazla çalışacağımın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Valbuena hakkında da konuşan Fransız futbolcu şunları söyledi, “Benim iyi bir arkadaşım. Birkaç gün önce kendisiyle yemek yedim. Dün beni arayıp tebrik etti. Ben de ona ‘Farklı takımlarda mücadele edeceğiz ama sahada en büyük rakibiz’ dedim.”

Galatasaray’ın bir diğer transfer olan Belhanda hakkında da konuşan Gomis, “Belhanda ile de konuştum. O da buraya çok büyük bir hırsla ve azimle geliyor. Bu da bize güç katacaktır” dedi.

‘TRANSFERLER DEVAM EDECEK’

Başkan Özbek ise “Transfer devam edecek mi?” şeklinde soruyu şu şekilde cevapladı: “Transfer döneminin başında olmamıza rağmen 3 önemli ihtiyacımızı karşıladık. Eksiklerimizi tamamlama süreci devam edecek.” Kombine açıklamasında bulunan başkan Dursun Özbek, “Kombine satışlarımız 20 bine gidiyor. Sezon itibariyle 35 bini bulacağız” dedi.

Sneijder’ın takımdaki geleceği hakkında da konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ‘Sneijder hâlâ oyuncumuz, son karar önümüzdeki hafta belli olacak’ dedi.

Transferlere çok para harcanması hakkında sürekli eleştirilmesi konusuna değinen Dursun Özbek, “Galatasaray eksiklerini tespit edip ona göre transfer yapıyor. Sadece kulübü eleştirmek için saçma yorumlar yapılıyor. Riva parasını transfere harcadığımızı söyleyenler var. Biz futbolcuları göndererek 17.5 milyon Euro gelir elde ettik. Oyuncu satışından kazandığımız parayı yeni transferlere harcadık. Bunun neresi Riva parası? Futbolla ilgili futbol takımından gelen gelirleri harcamak zorundayız. Takımdaki maaşları bu sezon biraz daha düşüreceğiz. 100 milyon Euro’luk gelirimiz var. Futboldan gelen parayı futbola harcıyoruz. Kulübün borcunu 260 milyon Dolar’dan 170 milyon Dolar seviyesine indirdik. Bütün Galatasaraylılar rahat olsun’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.