'İmzamızın arkasındayız'

'İmzamızın arkasındayız'

Barış istedikleri için bu sabah gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan akademisyenler adliye çıkışında, “Üniversite barıştır. Barışı savunuyoruz” yazılı pankart açarak, imzalarının arkasında olduklarını söylediler.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan akademisyenler savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliyenin önünde toplanan akademisyenler “Üniversite barıştır. Barışı savunuyoruz” yazılı pankart açtı. Burada bir açıklama yapan Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu şunları söyledi:

“Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirmiş, bu ülkeye pek çok meslek grubundan genci kazandırmış öğretim elamanlarıyız. Hiçbirimizin soruşturması, bir sözü çıkmamıştır ya da herhangi bir hırsızlığa yolsuzluğa adı karışmamıştır. Bu anlamda bir söz duyamazsınız. Bizler bu özelliklerimizle varız. Bu bakımdan korku ile bizleri susturmak mümkün deği. Bizler devletimizden barış içerisinde yaşama hakkı, bu toplumsal hakkı talep ettik. Talep etmeye de devam edeceğiz. Ta ki bu sağlanana kadar. Biz imzalarımızın, sözümüzün arkasındayız” dedi.

Akademisyenler daha sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonu sonucu gözaltına aldığı 9 öğrencinin serbest bırakılmasını isteyerek, adliyenin önünde beklediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.