IMC TV için idare yargı yoluna gidilecek

IMC TV için idare yargı yoluna gidilecek

Savcılık talimatıyla TÜRKSAT tarafından yayını durdurulan İMC TV için avukatlar, idare yargı yoluna başvuru yapacak, yasal yetkisini aşan savcıyı HSYK'ya şikayet edecek ve özel hukuk davası açacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat ile IMC TV'nin yayını TÜRKSAT tarafından sözleşmesinin feshedilmesi sonucu karartıldı. TV'leri denetleme görevinin RTÜK'e ait olmasına rağmen yasal ve anayasal hukuk ihlali anlamına gelen kararla savcılık ve TÜRKSAT tarafından RTÜK devre dışı bırakıldı. 

IMC TV için avukatlar bir dizi hukuksal yol izleyecek. İMC TV'ye yapılan işlemin idari bir işlem niteliğinde olduğunu belirtilirken, idare yargıda dava yoluna gidilecek ve "Bu konularda işlem RTÜK'e aittir. Bu yayının kesilmesi İMC TV ile TÜRKSAT arasındaki sözleşmeden kaynaklanmamaktadır. Bizzat savcılık talimatı ile bu yasadışı uygulama şirket tarafından gerçekleştirilmiştir" denilecek.

Avukatlar, TÜRKSAT için söz konusu idari işlemi yapma bakımından yetkili bir idari pozisyonda olmadığı ve bu işlemin yok hükmünde olduğu noktasında da yargıya başvuruda bulanacak. 

Özel hukuk davası açılacak

Avukatlar talimatı veren Cumhuriyet Savcısı için ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuru yapacak ve özel hukuk davası açacak. 

Öte yanda halkın haber alma hürriyetine haksız bir şekilde müdahale edildiği için de yargı yollarına başvuru yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.