ILS Sistemi depoda çürürken Yüksekovalılar mağdur olmaya devam ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde olumsuz hava koşulları ve ILS sistemi olmadığı için Ankara uçağı iniş yapamadı.

Yüksekovalılar mevsim koşulları ve yetkililerin vurdum duymazlıkları sebebiyle bugüne kadar ne kara yolu ne de hava yolu ile iyi bir ulaşım hizmeti görmedi. İlçede ufak bir yağış veya sis uçak seferlerinin iptal olmasına ve kara yollarının kapanmasına yetiyor.

Yüzlerce yolcu mağdur oldu

Ankara'dan havalanan Anadolu Jet'e ait uçak Yüksekova'ya iniş yapamayınca havalimanında bekleyen yüzlerce yolcu mağdur oldu. Yüksekova'ya iniş yapamayan uçağın Diyarbakır'a iniş yaptığı öğrenilirken havalimanında mağdur olan yolcuların bir kısmı biletlerini iptal ederken bir kısmı da bir sonraki güne almak zorunda kaldı.

ekran-resmi-2024-03-26-13-37-55.png

ILS sistemi depoda çürüyor

Öte yandan yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapabilmelerini sağlayan aletli iniş sistemi (ILS) cihazları ise Devlet Hava Meydanları'nın ilçedeki kamulaştırma problemi nedeniyle Yüksekova Havalimanı'nın deposunda çürümeye bırakılmış durumda.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.