İlker Başbuğ: Beni en çok onun tutuklanması şaşırttı

İlker Başbuğ: Beni en çok onun tutuklanması şaşırttı

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İkinci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin tutuklanmasının kendisini şaşırttığını belirterek, "Çok kimse aynı düşünceyi taşıyor. Belki de suçsuzluğu ortaya çıkar. En azından ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Ergenekon ve Balyoz operasyonları öncesinde ‘siyasi iradenin kendisini emekli etmeyi düşündüğünü' söyleyen Başbuğ, "Benden sonra gelecek arkadaş da Işık Koşaner olacaktı. Işık Koşaner'in istenenlere 'evet' diyebileceğini değerlendirmişler" ifadesini kullandı. 

Hürriyet'ten Çınar Oskay'ın sorularını yanıtlayan Başbuğ, ordunun bugünkü durumuna ilişkin olarak, "Birinci Ordu Komutanı olduğum zaman İstanbul'da 17 yerde aynı anda eylem vardı. Bu tür bir olaya polis, jandarma yetmeyebilir. İstanbul'a aslında TSK'nın tümünü getirsek yetmeyebilir, devasa bir yer. Ama en kötü senaryoları düşünerek asgari kuvveti bulundurmak mecburiyetindesiniz. Çatışma ortamına girersek bazı yerlerin kontrolünü kaçırabiliriz" diye konuştu.

İkinci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin darbe girişiminden tutuklanmasına şaşırdığı belirten Başbuğ, "Çok kimse aynı düşünceyi taşıyor. Belki de suçsuzluğu ortaya çıkar. En azından ümit ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.