İlk icraatı medyayı tehdit etmek: İlanları çekerim!

İlk icraatı medyayı tehdit etmek: İlanları çekerim!

Brezilya'da devlet başkanı seçilen aşırı sağcı Jair Bolsonaro muhalif medyayı tehdit etti. Bolsonaro, 'yalan söylediği düşünülen medya kuruluşlarından hükümet ilanlarını çekeceğini' söyledi.

Brezilya’nın yeni devlet başkanı seçilen aşırı sağcı Jair Bolsonaro’nun ilk icraatlarından biri, medyayı tehdit etmek oldu. Bolsonaro, aşırı sağcı görüşleri nedeniyle kendisini eleştiren medya üzerindeki baskıyı artırarak, ‘yalan söylediği düşünülen medya kuruluşlarından hükümet ilanlarını çekeceğini’ söyledi.

Latin Amerika’nın en önemli ülkesi olan Brezilya’nın pazar günü düzenlenen başkanlık seçimlerinde sağa kayması uluslararası dengelerde büyük bir değişim olarak yorumlanıyor. ‘Tropiklerin Trump’ı’ olarak anılan, insan haklarına yaklaşımı nedeniyle tepki çeken asker geçmişli, aşırı sağcı Bolsonaro seçimlerde yüzde 55.2 oranında oy almıştı. Geçmiş iktidarların yolsuzluk iddiaları nedeniyle kan kaybına uğrayan İşçi Partisi’nin adayı Fernando Haddad ise yüzde 44.8’de kalmıştı.

Kampanya sürecinde kadınları, eşcinselleri ve azınlıkları aşağılayan, sol muhaliflerine de sert baskı yapacağının sinyallerini veren Bolsonaro, 1964-1985 arasındaki askeri diktatörlükten bu yana Brezilya’nın ilk ordu kökenli devlet başkanı olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.