İlk etapta gözaltına alınacak amirler de öldü

İlk etapta gözaltına alınacak amirler de öldü

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak: İlk etapta gözaltına alınacak, ifadesine başvurulacak sorumlu amirlerin de bir kısmı diğerleriyle birlikte ölmüş durumda.

ANKARA - Radikal'de yer alan habere göre Soma’da meydana gelen maden ocağı faciasının ardındansoruşturma başlatıldı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner başkanlığında 15 kişilik bir soruşturma ekibi kuruldu. Ekipte, Soma, Kırkağaç, Balıkesir ve İzmir’den takviye savcılar ve Adli Tıp uzmanları görevlendirildi. 

Olaya ilişkin soruşturmayı Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğünü belirten Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak şunları söyledi: “Bize iletilen bilgilere göre olay trafo patlaması sonucu meydana geldi. Soruşturma başlatıldı, ancak ilk etapta gözaltına alınacak amirler de işçilerle birlikte hayatını kaybetmiş durumda. Gözaltı şimdilik yok. İlk etapta gözaltına alınacak, ifadesine başvurulacak sorumlu amirlerin de bir kısmı diğerleriyle birlikte ölmüş durumda. Soruşturma şöyle devam edecek: İş müfettişleri kusur durumunu ve sorumluları tespit edecek, tedbirlerde nerede sorun var, bunlardan kimler sorumlu, vardiya amirinden tutun da şirket genel müdürü ve şirket sahibine kadar gider bu olay. Müfettiş raporlarının sonucuna göre gözaltılar yapılır. Kusuru olanlar varsa tespit edilir. Kusuru varsa şirket sahibi de sorumlu olur. Ölü sayısı kesin olarak tespit edilmediği için bu konuda henüz bir şey söyleyemem.” 

NEDEN GÖZALTI YOK?

Ekipte görev yapan bir savcı, “Apar topar şu, şu kusurlu diye gözaltı olmaz, infial yaratır, yakınları tehdit altında kalır. Henüz olayda sorumlu tutulacak kişi veya kişilerin tespiti için çok erken. Öncelikle kurtarma çalışmaları yürütülüyor. Soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için müfettiş raporlarını beklemek lazım. Rapor sonuçlarına göre olayın sebebi, kusurlu olanlar ortaya çıkacaktır. 

Kamuoyunu rahatlatmak için orada görevli birkaç kişiyi apar topar gözaltına almak, olmaz. Ya bu kişilerin bir kusuru yoksa kim verecek sonra bunun hesabını? Bu nedenle sakin olup müfettişlerin ve teknik heyetin düzenleyeceği raporları beklemeliyiz. Ondan sonra gerçekte kusuru görülenler tek tek gözaltına alınır ve hesabı sorulur” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.