İlk Aşılı Ceviz Fidanı Yetiştirme Serası Kuruldu

İlk Aşılı Ceviz Fidanı Yetiştirme Serası Kuruldu

Bitlis Valisi Orhan Öztürk Adilcevaz’da temaslarda bulunarak ilçede ceviz fidanı yetiştirilen seranın açılışını yaptı.

BİTLİS - Vali Öztürk ve beraberindeki heyet, Adilcevaz ceviz fidesi yetiştiriciliği yapan Mehmet Akkoyun isimli çiftçinin bahçesine giderek incelemelerde bulundu.

Kaleboynu Mahallesi baraj mevkiinde yıllardır ceviz fidanı yetiştiriciliği yapan Mehmet Akkoyun’a ait bahçeye kurulan ve kalitesi ile dünya standartlarında bir yere sahip olan Adilcevaz ceviz fidanı serasının, Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanan ortak proje ile üretim aşamasına getirilerek aşılı olarak serada yetiştirilmesi büyük ilgi gördü.

Bahçe sahibi tarafından kurulan ve tüp içerisinde ceviz fidesi yetiştirilen seranın açılışını yapan Vali Orhan Öztürk, ceviz fidanı üretimi yapılan seraya hayran kaldığını ifade ederek, bahçe sahibi Mehmet Akkoyun’u ve emeği geçenleri tebrik etti. Vali Öztürk, bölgede bu tip projelerin desteklenmesi ve halkımızın üretime dahil edilmesi gerektiğine değinerek, Dünyaca ünlü bir kaliteye sahip Adilcevaz cevizinin aşılanıp, tescil edilmesi konusunda geç kalındığını söyledi.

Serada aşılı ceviz üretimine başlayan Mehmet Akkoyun ise Adilcevaz ceviz fidanlarına büyük rağbet olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalar hakkında Vali Orhan Öztürk ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.

İlçede büyük bir gelir kaynağı olan Ceviz Fidanı Serasının açılışına; Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör yardımcısı Ahmet Kazankaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör yardımcısı Sabir Rüstemli, Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Bülent Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutcu, Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İlk Aşılı Ceviz Fidanı Yetiştirme Serası Kuruldu

İlk Aşılı Ceviz Fidanı Yetiştirme Serası Kuruldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.