İlhan Çomak’a yine müebbet hapis

İlhan Çomak’a yine müebbet hapis

22 yıldır tutuklu olan İlhan Çomak'a, istanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yeniden yargılandığı davada yine "müebbet hapis" cezası verildi.

İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nde öğrenciyken "bölücülük" suçlaması ile 1994 yılında tutuklanan İlhan Çomak'ın, 2013 yılında yeniden yapılan yargılanmasının karar duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Çomak'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldığı duruşma salonunda avukatları hazır bulundu. 

Karar duruşması olması nedeniyle Çomak ailesi fertlerinin yanı sıra aralarında HDP milletvekilleri Erdaş Ataş ve Filiz Kerestecioğlu, sanatçı Ferhat Tunç'un da bulunduğu çok sayıda kişi duruşmayı takip etti. 

Duruşmada avukatların savunma yaparken, İlhan Çomak avukatlarının beyanlarına katılacağını söyledi.

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu İlhan Çomak ise, "adil yargılama yapılmadığı için beyanda bulunmayacağını" söyledi. Avukatlarına ise son söz hakkı verilmedi. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Heyet, Çomak'ın daha önce çarptırılıp Yargıtay tarafından da 2000 yılında onanan "müebbet hapis cezası" verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.