İlhan Çomak davası: Avukatlar salonu terk etti, dava yine ertelendi

İlhan Çomak davası: Avukatlar salonu terk etti, dava yine ertelendi

22 yıldır tutuklu yargılanan şair İlhan Çomak davasında, Çomak’a savunması için mahkeme heyetince ek süre verilmemesi üzerine avukatlar ve salondaki izleyiciler salonu terk etti. Dava bir kez daha ertelendi.

“Bölücü faaliyetlerde bulunma” suçlamasıyla 21 yaşında tutuklanan ve 22 yıldır tutuklu olan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararıyla yeniden yargılanan şair İlhan Çomak, davası Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile bağlanması mahkemece kararlaştırılan Çomak, duruşmaya sistem aracılığıyla bağlanmadı.

Duruşma salonunda müdafileri yer alırken, HDP ve CHP milletvekilleri ile parti temsilcileri, sanatçı, yazar, insan hakkı savunucularının da aralarında çok sayıda kişi yine duruşmayı takip etti.

Talepler reddedildi

Yargılama iddia makamının mütalaasını sunması ile başladı.

İddia makamı, Çomak için daha önce verilen ve kesinleşen hükmün onanmasını mütalaa etti.

Bunun üzerine Çomak’ın avukatlarından Fırat Aydınkaya, durumun kendilerinden bağımsız geliştiğini, bu nedenle müvekkili ile görüşme gerçekleştirmek istediğini talep ederek, savunma için ek süre istedi.

Aydınkaya, Çomak’ı daha önce yargılayan hakimlerin çoğunun darbe girişiminin ardından tutuklandığını da hatırlattı.

Yine eski TEM Şube Müdürü Reşat Altay’ın huzurda tanık olarak dinlenilmesini talep eden Aydınkaya, Çomak’ın bir kez daha müebbet hapis cezası alsa bile bağımsız yargıçlar tarafından yargılanmasını istedi.

Yaptığı savunmada Çomak’ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Avukat Hüseyin Boğatekin de diğer müdafiler gibi savunma için ek süre talebinde bulundu.

Yapılan savunmaların ardından verilen kısa ara sonrası ara kararını açıklayan heyet, sanık avukatlarının taleplerinin tümünün reddine hükmetti.

Mahkeme heyetinin taleplerini reddetmesi ve Çomak’ın savunma yapması için ek süre verilmemesi üzerine avukatlar ve salondaki izleyiciler, “direne direne kazanacağız” sloganları atarak duruşma salonunu terk etti.

5 Ekim’e ertelendi

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, avukatların duruşmayı protesto ederek salonu terk etmesine atıfta bulunarak kararın açıklanması için en az bir avukatın duruşma salonunda bulunma zorunluluğuna gerekçe göstererek duruşmayı 5 Ekim’e erteledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.